Kelan korvaamat kuljetukset:

 

Kela-taksikeskuksesta tilataan kaikki Kelan korvaamat taksimatkat numerosta 0200 200 50. Näistä matkoista asiakas maksaa vain 14,25 euron omavastuun yhdensuuntaisesta matkasta.

 

Jos matka tehdään terveydenhuollon yksikköön sairauden tai Kelan järjestämän kuntoutuksen vuoksi, matka tilataan taksikeskuksen palvelunumerosta, kun tarvitaan taksia

 

  • terveydentilan vuoksi
  • puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi

 

Etukäteen tiedossa oleva matka hoitoyksikköön on tilattava matkaa edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä. Jos matkaa ei jostain syystä ole voitu tilata määräaikaan mennessä, tilaus tehdään silti samasta numerosta.

 

Myös äkilliset sairastumisten ja tapaturmien vaatimat taksimatkat terveydenhuoltoon sekä terveydenhuollosta kotiutuvien matkat tilataan samasta palvelunumerosta. Asiakas voi myös tilata useamman kyydin saman tilauspuhelun aikana, jos esimerkiksi hoitoaikoja on jo sovittu terveydenhuoltoon tai kuntoutukseen etukäteen. Samalla kertaa on mahdollista tilata kaikki tiedossa olevat matkat etukäteen seuraavien kahden viikon ajalle.

 

Sinulle ilmoitetaan puhelimessa aika, jolloin auto noutaa sinut. Tilaamaasi matkaan voidaan yhdistää myös muita samaan aikaan ja samaan suuntaan matkustavia asiakkaita.

 Jos tilaamaasi kuljetukseen tulee muutoksia tai kuljetuksesi peruuntuu, ilmoita niistä viipymättä tilausnumeroon..

Kaikki asiakkaiden tilauspuhelut nauhoitetaan laadun kehittämistä varten, Kela voi tarvittaessa tarkistaa jälkikäteen matkatilaukseen liittyvät tiedot. Henkilötietolain mukaisena rekisterinpitäjänä toimii Kela, eikä tilauspuhelun yhteydessä saatuja tietoja käytetä mihinkään muuhun kuin asiakkaan matkatilauksen tekemiseen ja matkan korvauskäsittelyyn Kelassa.

 

Asiakas voi pyytää myös oman kotikuntansa taksia terveydenhuollosta paluumatkalleen.

Asiakkaan tilaamaan matkaan voidaan yhdistää myös muita samaan aikaan ja samaan suuntaan matkustavia asiakkaita.

 

Asiakkaan täytyy esittää Kela-korttinsa taksiautoilijalle ennen matkan alkamista.

 

Jos matka tilataan muualta kuin taksikeskuksen palvelunumerosta, asiakkaan on maksettava matkan hinta kokonaisuudessaan taksiyrittäjälle, ja haettava itse korvausta Kelasta tarvittavine liitteineen jälkikäteen.

 

Kuulo- ja puhevammaiset asiakkaat voivat tilata matkan tekstiviestillä oman alueen tilausvälityskeskuksesta. Asiakkaan tiedot tulee kuitenkin ensimmäisellä  tilauskerralla ilmoittaa puhelimitse, jolloin välityskeskus antaa ohjeet tulevien matkojen tilaamisesta tekstiviestillä. Muista ilmoittaa myös mahdollinen opaskoira, jos tarvitset sitä matkoillasi.

 

Mikäli Kelan korvaamia matkoja tulee vuoden mittaan paljon ja vuosittainen omavastuuraja 242,25 euroa ylittyy, lähettää Kela asiakkaalle vuosiomavastuukortin. Omavastuu ylittyy nopeasti esim.

 

säännöllisissä taksikyydeissä dialyysiin, terapiaan tai sädehoitoon. Kun näytät omavastuukorttia taksinkuljettajalle, ei sinulta peritä omavastuuosuutta, vaan Kela maksaa koko kyydin.

 

TILAA TAKSI

0100 86 400

1,24 € + pvm + 0,16 € / 10 sek

DESIGN BY:

Tommi Paldanius